Heb je wel eens gehoord van de nieuwbouw wijk Terbregge, dat deel uit maakt van de gemeente Rotterdam? Misschien wel. Ben je intussen geweest om te zien hoe het er uitziet en wat er allemaal daar te bieden is? Misschien niet. Op deze website staat alles over de nieuwbouw wijk Terbregge, die nu Nieuw Terbregge wordt genoemd

Nieuw Terbregge is de woonwijk die is opgeleverd in het jaar 2005 op het voormalige Terbregge. Het is makkelijk te bereiken via de spoorlijn Rotterdam Gouda en het verlengde van Rijksweg A16 en de A20. Het openbaar vervoer is hier wel goed geregeld. De nieuwe wijk is geschikt voor mensen die groen denken en duurzaamheid belangrijk vinden. De woningen zijn duurzaam gebouwd met het oog op het zo min mogelijk belasten van het milieu.

Voor de bewoners zijn er wijkactiviteiten. Er kan gekozen worden om te gaan sporten in de fitnessruimte of om wandel- en fietstochten te maken in het natuurpark. Ook zijn er een golf- en tennisbanen. De bewoners nemen ook deel aan activiteiten in de omliggende wijken. Verder zijn er twee café-restaurants waar je terecht kunt om te eten en drinken.

Er is een basisschool in de wijk, maar de meeste kinderen bezoeken scholen in de omliggende wijken. Ook voor artsenbezoekjes en andere medische voorzieningen gaat men naar de omliggende wijken. Er zijn ook geen winkels en bedrijven in de wijk. In de wijk Nieuw Terbregge wordt er uitsluitend gewoond. Voor winkelen en werken moet men ook richting de andere wijken.