Natuurspeeltuin Terbregge

nature-playground-terbreggeVoor kinderen is er in Nieuw Terbregge een natuurspeeltuin. Deze natuurspeeltuin streeft ernaar kinderen op een natuurlijke manier bezig te houden. De natuurspeeltuin was een initiatief van de bewoners en heeft een kernteam dat belast is met het beheer en het onderhoud. Dit team wordt samengesteld door de bewonersorganisatie van Terbregge en is hun verantwoording schuldig. De speeltuin is toegankelijk voor iedereen en is gratis.

Kinderen kunnen in de natuurspeeltuin helemaal hun gang gaan. Er is een waterpomp en waterbaan geplaatst waar de kinderen water kunnen pompen. Ook zijn er boomtakken en stammen te vinden die gebruikt kunnen worden voor het bouwen van hutjes. Elk kind komt hier aan zijn trekken.

In de moestuin club kunnen de kinderen zelf werken in de tuin. Er zijn moestuin bakken gebouwd waarin er verschillende gewassen worden geplant. Zo zijn er groenten, kruiden en bloemen. Kinderen vanaf zes jaar kunnen hier voor een periode van negen weken leren planten tegen een geringe bijdrage.

De natuurspeeltuin staat ook open voor groepen. Scholen kunnen er in groepjes terecht voor klasuitstappen of het vieren van festiviteiten. Er zijn ook geregeld activiteiten van de natuurspeeltuin waar de kinderen kunnen aan deelnemen. In de zomervakantie zijn er geen activiteiten, maar is de natuurspeeltuin wel open voor het publiek. Je kunt er dus terecht om met de kinderen te picknicken. Daarna kunnen ze heerlijk spelen met speelgoed in het zand of in het huttendorp klimmen en bouwen.

Het kernteam is verantwoordelijk voor het werven van fondsen en sponsoren die de ontwikkeling en het onderhoud van de tuin mogelijk maken. Voor het organiseren van activiteiten zijn er altijd vrijwilligers die willen helpen met de voorbereidingen en tijdens de activiteiten. Verder is er behoefte aan hulp voor het onderhouden van de tuin of het bedenken van ontwikkelingsplannen.

Hebt u een activiteit die u liever wilt houden in de natuurspeeltuin, dan kunt u gerust contact opnemen met het kernteam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *