Historische commissie Terbregge

historical-commission-terbreggeOm te voorkomen dat de geschiedenis van Terbregge verloren gaat heeft de bewonersorganisatie in het jaar 2000 besloten om een historische commissie in het leven te roepen. De historische commissie houdt zich bezig met hem verzamelen, inventariseren, digitaliseren en distribueren van de historische informatie. Verder worden alle wetenswaardigheden van de wijk verzamelt en bewaard in allerlei vormen. Het gaat hierbij om foto’s, video’s, voorwerpen en geschreven documenten. De commissie zorgt er voor dat het nageslacht van de bewoners na jaren toegang heeft tot de wetenswaardigheden van de wijk.

Jaarlijks organiseert de Historische commissie een uitgebreide expositie, waarbij foto’s worden getoond aan het publiek. De expositie is bestemd voor een ieder die belangstelling heeft en is elk jaar druk bezocht. Ruim voor de expositie wordt er materiaal verzameld en worden de buurtbewoners gevraagd als zij oude foto’s hebben die getoond mogen worden tijdens de expositie.

De historische commissie werkt samen met andere instanties met soortgelijke doelen. Op die manier kunnen zij kennis en ideeën uitwisselen, maar elkaar vooral ondersteunen. Verder wordt in samenwerking met de stichting Open Monumentendag Rotterdam en de stichting Rotterdam in vele Dorpen, elk jaar een dorpen dag gehouden. Deze dag heeft elk jaar een ander thema, waarbij er verschillende activiteiten zijn. Er worden lezingen gehouden, wandel- en fietstochten uitgezet en verschillende tentoonstellingen gehouden. Uit verschillende delen van Nederland komen er geïnteresseerden om deze dag mee te maken.

Geïnteresseerden die willen werken met de commissie of zelfs deel willen uitmaken kunnen contact opnemen met de voorzitter. Om deel uit te maken van de commissie zijn er geen speciale vaardigheden of kennis vereist, wel moet je geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Terbregge. Een ieder kan dus lid worden van de commissie. Echter valt er niet veel te doen, dus komt de commissie slechts een keer per maand bij elkaar om te vergaderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *