Bewonersorganisatie Terbregge

bewonersorganisatie-terbreggeVoor het behartigen van de belangen van de buurtbewoners is er een bewonersorganisatie opgericht die bestaat uit vrijwilligers uit de buurt. Het doel van de vereniging is om de leefbaarheid in de wijk te bevorderen. Er wordt dan gedacht aan veiligheid, verkeer en milieu. De organisatie neemt alleen problemen op die door meerdere bewoners worden ervaren. Er zijn andere instanties waar bewoners terecht kunnen voor individuele belangen behartiging.

Het bestuur van de organisatie bestaan uit een voorzitter, secretaris en penningmeester, die het dagelijks bestuur vormen en de gewone bestuursleden. Jaarlijks legt het bestuur verantwoording af aan de leden en bewoners in de algemene leden vergadering. Er wordt dan gesproken over de zaken die zijn afgerond en nog gaande zijn en over de financiƫle zaken van de vereniging. Bewoners worden tijdens deze vergadering in de gelegenheid gesteld om hun bijdrage te leveren in de vorm van advies of het doorgeven van situaties die de aandacht vereisen van de organisatie.

Om de zoveel tijd wordt er een wijkschouw gehouden, waarbij leden en andere bewoners van de wijk langs een aantal vaste locaties fietsen om ze te inspecteren. Er wordt dan gelet op hoe schoon de omgeving is en als alles nog in tact is. Dit wordt gedaan aan de hand van een vast vooraf bepaald criteria.

De bewonersorganisatie geeft een ook een buurtkrant uit voor de bewoners in de wijk, genaamd De Buurtkrant Terbregge. Op deze manier wordt er gecommuniceerd over de vorderingen binnen de wijk. Opkomende activiteiten worden ook opgenomen in de krant. Leden van de bewonersorganisatie worden in de krant opgeroepen om de algemene leden vergadering bij te wonen. Voor de bewoners die iets te melden hebben bestaat ook de mogelijkheid om te adverteren in de krant. Echter moet er rekening worden gehouden dat de redactie het recht heeft een advertentie te weigeren als zij vinden dat het ongepast is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *